// Google analytics code

Откривањето на Моштите на Свети Серафим Саровски во 1903

| July 31, 2013

На 19 Јули 1903 година, за време на откривањето на моштите на Свети Серафим Саровски, присуствуваа голем број од свештенството заедно со илјадници верници, меѓу кои и член на кралското семејство, светиот цар Николај II, кој бил и еден од носителите на моштите во поворката.

Новојавено чудо на Света Марина над Андреј Василиу од Кипар

| July 31, 2013

Во октомври 2000 година, семејството Василиу од Лимасол на Кипар, се случи следното чудо. Во Грција тие упатија барање преку телевизијата со цел да се најде донатор за нивното младо момче Андреј, кој страдаше од леукемија. Се најде донаторот и родителите почна подготовки за нивното патување во Хјустон, Тексас во САД, каде што требаше да […]

СТРАВОТ НА ГЕРГЕСИНЦИТЕ – Митрополит Методиј Златанов

| July 29, 2013

(Мт. 8, 28-34; Мк 5, 1-17; Лк. 8, 26-39) Чудото на исцелувањето на бесните од гергесинскиот крај, возљубени браќа и сестри, нé соочува со прашањето за стравот и љубовта кон Бога. Дали овие две нешта сосема се исклучуваат, како во желбата на Гергесинците на крајот од евангелското четиво, или на некое ниво стравот и љубовта […]

Замироточи слика на Старец Јустин Парву

| July 28, 2013

Во Четвртокот на 25 јули, околу 23:00, на часот на четириесеттиот ден од упокојувањето на старецот Јустин, тој ги утеши своите духовни чеда со чудо во внатрешноста на клетката во која тој ги помина последните три години од својот живот и каде што тој се упокои.

Падот на верата води кон распад на семејството

| July 28, 2013

Родители, носете ги своите деца в црква, насочувајте ги кон патиштата Божји и учете ги како да бидат правдољубиви. Направете го тоа за нивно добро, и за свое добро, и за иднината на слободата во Македонија бидејќи за слободата да цвета, мора да имате морал, а тој, на крајот на краиштата, произлегува од верата.