// Google analytics code

Старец Силуан Атонски – новообјавени фотографии

| September 25, 2012

Залет кон вечноста – Митрополит Струмички г. Наум

| September 24, 2012

Нашиот личносен однос со Богочовекот Исус Христос е секогаш определен од односот спрема нашиот ближен, па кој било да е тој. Страдаме во овој свет, бидејќи, обземени од своето самољубие се повредуваме меѓусебно. Тешко е, но ние што сме Христови немаме никакво оправдување, ако и тогаш со сето свое битие не се потрудиме да љубиме.

Ново објавени фотографии на Старец Пајсиј Светогорец

| September 20, 2012

Старец Паисиј Светогорец

| September 20, 2012

Блажениот Старец Паисиј (крштелно име Арсениј Езнепидис) се родил на 25 јули 1924 година (по стар стил) во населбата Фараса, во Кападокија (Мала Азија). При Размената на население (во 1924 г.) како дете бил однесен во Грција. Неговите родители се населиле во гратчето Коница, каде идниот Старец израснал и стекнал основно образование.  Уште од детски […]