// Google analytics code

ХРИСТОС ВОСКРЕСНА! CHRIST IS RISEN!

| May 1, 2016

Воскресението е светлина. Кога ќе речеме воскресение, нас едноставно не асоцира на светлина. Велигденскиот поздрав, Христос воскресна! Навистина воскресна! е пренесување на светлината Христова. Изрекувајки го овој поздрав ние ја сведочиме светлината. За да ја сведочиме таа светлина треба живо да соучествуваме во настаните од животот Христов: Неговите маки, распнување, погребение и слегување во адот […]