// Google analytics code

Mt. Macedon Cross by o.g

| November 25, 2014

МОЛИТВА

| November 22, 2014

Молитва на еромонах Филотеј Григориатски Господи Исусе Христе, чуј го искрениот глас на моето срце, кое вика по Тебе: Верувам дека Ти си (Ти постоиш), но не можам да го почувствувам тоа со целото свое срце. Знам дека Ти ме гледаш и чуваш, Ти како Творец мој ме познаваш многу подобро, отколку што се познава, […]

Икона: Св. Арх. Михаил – Марков Манастир XV, Македонија

| November 21, 2014

Икона: Св. Арх. Михаил – Крит XV век

| November 21, 2014

Св. Козма и Дамјан – чудо во манастирот Сочаница во Косово

| November 14, 2014

Чуда раскажани од протосинѓелот Јован Јеленков, игумен на манастирот Сочаница во Косово Во Зочиште, манастирот е познат по исцеление на многу болести, особено на бездетност. Прво чудо за коешто слушнал, е следново: Дошол некој брачен пар од Лесковац, за да им бидат читани молитви за да добијат пород, зашто 22 години биле без деца. Им […]