// Google analytics code

Неблагодарни муабети

| December 30, 2012

Едно вредно  но сиромашно семејство си имало само едно магаре. Кога мајката, таткото и детето се враќале од својата нива, детето, како најслабо, го качиле на магарето за да не оди пеш. Тогаш целото село зборувало „како не му е срам на детето да ги остави родителите кои цел ден работеле уште да си ги мачат нозете!“. […]

Свети свештено-маченик Иларион Троицкиј

| December 29, 2012

Житие на свети свештено-маченик Иларион Троицкиј

ОРЕЛОТ И ПИЛИЊАТА

| December 27, 2012

„И така, ако сте воскреснале заедно со Христос, барајте го она што е горе!“ Кол. 3:1.  Еден селанец еднаш фатил едно младо орле, го врзал со канап за ногата и го пуштил во својот кокошарник. Не поминало многу време и орлето почнало да се однесува како пилињата – научило да прета и да колве по […]

Св. Спиридон Тримитунски, мозак во метохот на св. Спридон во Лесново

| December 25, 2012

Метох св. Спридон Тримитунски во Лесново

| December 25, 2012