// Google analytics code

ИКОНА: Св. Леонтиј Струмички – Патријарх Ерусалимски

| May 27, 2013

Иконопина школа Св. Богородица – Елеуса

Свети Леонтиј Струмички, патријарх Ерусалимски

| May 27, 2013

Свети Леонтиј е роден во Струмица, поранешен Тивериополис, од богати и благочестиви родители. На Крштението го добива името Лав. Штом научи да чита почна да ги изучува Светото Писмо и житијата на Светиите, a во душата му се роди желба да стане монах. По смртта на родителите се повлече на една осамена гора, каде што […]

Икона: Св. Никола – Русија

| May 22, 2013

Св. Никола – Русија

Икона: Св. Никола – Македонија

| May 22, 2013

Св. Никола (о. Теофил)

Фото: Воскрсение низ целиот (21) – Африка

| May 17, 2013