// Google analytics code

Доверба

| July 13, 2013

Патувале таткото со своето детенце и дошле до една провалија над која поминувал тесен мост, којшто ги поврзувал двата брега. Таткото му рекол на синот: -Сине, дај ми ја раката. -Татко, ти држи ми ја раката. – Доколку јас ја држам твојата рака и нешто ми се случи, има шанси да ти ја пуштам раката. Но […]

Современата уметност

| July 8, 2013

Уметноста е врв на културното ниво и творештво на една цивилизација и на еден народ и по правило треба да оди по нагорна линија. Меѓутоа, денес уметноста го достигна своето дно во целовкупната историја на уметноста. Преку уметноста ние твориме, создаваме и со тоа стануваме и мали творци, мали богови по благодат, слични на единиот […]

Икона + Фото: Св. Јован Битолски и Сан Франциски

| July 3, 2013

Икона – св. Јован Битолски и Сан Франциски Иконописно студио Св Теофил Струмички – манастир Св Прохор Пчински, Донибрук, Австралија