// Google analytics code

Што можеме да направиме за починатите? – Блажен Серафим Роуз

| June 22, 2013

Бескрајна и неутешна би била нашата жалост за ближните кои се упокоиле ако Господ не ни дал вечен живот. Нашиот живот би бил бесцелен кога би завршил со смрт. Тогаш, каква би била користа од добродетелниот живот и добрите дела?

Само добрите дела го испраќаат човекот до престолот на Бога

| June 21, 2013

Еде човек имал тројца пријатели. Двајцата од нив многу ги сакал, а кон третиот бил рамнодушен. Еднаш, тој бил обвинет за нешто што не го сторил и требало да се јави кај судијата.  – Кој од вас – им рекол тој на своите пријатели – ќе доје со мене и ќе сведочи перд судијата дека […]

Молитва призив на Светиот Дух – свети Симеон Нов Богослов

| June 19, 2013

Дојди, Светлино вистинска.

Се упокои во Господа Архимандрит Јустин Парву

| June 19, 2013

Во недела навечер, на 16 јуни, во 10:40, по долготрајна болeдување се упокои во Господа еден од поголемите духовници во денешното време, Архимандрит Јустин Парву од Романската Православна Црква. Погребот ќе се извржи во четвртокот, 20 јуни во манастирот Петру Вода .

Фото: Изгрејсонце во Нов Зеланд

| June 17, 2013

Изгрејсонце во Нов Зеланд