// Google analytics code

The Holy Archangel Michael and all the Bodiless Powers of heaven – Светиот Архистратиг Михаил и останатите Сили небесни и бестелесни

| November 20, 2020

~+~ The Holy Archangel Michael and all the Bodiless Powers of heaven The angels of God were celebrated by men from earliest times but this celebration was often turned into the divinization of angels (II Kings 23:5). The heretics wove all sorts of fables concerning the angels. Some of them looked upon angels as gods; […]

За Гадаринците – o. Гаврил Галев

| November 20, 2020

Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух Многупати сме зборувале за ова Евангелие (Лука 8 : 26-39), меѓутоа, како што велат – повторувањето е мајка на знаењето, а и оние коишто не слушнале – да слушнат, повторно ќе кажеме за неговото значење. Овие луѓе биле Гадаринци и, иако во стариот закон свињите се […]