// Google analytics code

Отец Гаврил Галев : Аскетско – исихастичка страна на Крстот

| October 3, 2020

~+~ Словото за Крстот е безумство за оние што гинат а за нас кои се спасуваме, сила Божjа. (1. Коринт. 1;18) Човекот, создаден според образот и подобието Божјо, неотповикувајќи се на промислата Божја и своето предназначение, се прелага по пропадливото и овоземно и отпадна од Бога. Избркан беше од рајот во оваа земја која трње […]