// Google analytics code

Митрополит Наум: СВЕТИ ЈОВАН КРСТИТЕЛ

| September 11, 2020

 ~+~ Во денешното евангелско четиво ни се открива кои се главните човекови страсти и какви се нивните основни меѓусебни влијанија во нас самите. Страста е болна – до развратна душевна сила, која преку покајание (преумување) треба да се преобрази во добродетел. Главна човекова страст е самољубието, која треба да ја преобразиме во Богољубие и човекољубие. […]